Vincent van der Voort presteerde uitstekend op de World Matchplay 2020. Toch blijft de Nederlander met een naar gevoel achter.

Van der Voort raakte betrokken in een incident met scheidsrechter Kirk Bevins. “Je beseft dat je een kans hebt weggegeven om de halve finale te halen. Dan grijp je iets aan. Achteraf heeft die scheidsrechter ook nog gewoon gelijk, ik heb hem gewoon verkeerd begrepen. Ik dacht dat hij zei dat ik te vroeg instapte, omdat hij naar die oche wees. Maar hij bedoelde dat ik onderhands die pijl gooide en sinds een jaar schijnt in de regels te staan dat onderhands gooien niet meer mag. Dat wist ik zelf echt niet. Maar als dat de regel is, dan heeft hij natuurlijk gelijk. Ik heb hem gewoon verkeerd begrepen”, aldus van der Voort bij De Telegraaf.

De 44-jarige Nederlander excuseerde zich al via Twitter maar nog niet persoonlijk bij de scheidsrechter zelf. “Dat doe ik wel de volgende keer. Als ik hem weer zie, loop ik wel even naar hem toe. Als je fout zit, dan zit je fout. Dat is makkelijk zat. Ik dacht dat ik in mijn gelijk stond, dan reageer je iets te heftig. Dat mag eigenlijk niet gebeuren en dan moet je gewoon een grote jongen zijn en je excuses aanbieden.”

Gouden kans gemist

Toch blijft het incident nog nazinderen bij de Nederlander. “Deze moet je even op je kin nemen en weer verder gaan. Dit was een gouden kans om een keer de finale te halen of eventueel zelfs het toernooi te winnen. Dat is me wel duidelijk”,

Bij een 14-12 voorsprong in de kwartfinale tegen Glen Durrant had van der Voort nog slechts twee legs nodig om de wedstrijd te winnen. Net op dat moment miste hij op het nippertje een 144-finish op dubbel 12. “Dat kan net het verschil maken als die ene pijl op de dubbel goed valt, maar hij ging er niet in.”

Tags: , ,

Author: Bram Coenen