Vincent van der Voort is het oneens met de opzet van de World Series of Darts Finals, zo vertelde hij tijdens de uitzending van het toernooi op RTL 7.

Met de huidige opzet plaatsen de acht beste spelers van de World Series of Darts Order of Merit en de vier hoogstgeplaatste spelers op de reguliere wereldranglijst zich automatisch voor het afsluitende toernooi van de World Series. Het deelnemersveld wordt vervolgens uitgebreid met vier wildcards van de PDC en acht winnaars uit een kwalificatietoernooi.

Met name de laatste drie kwalificatiecriteria stuiten ‘The Dutch Destroyer’ tegen de borst. Van der Voort vindt dat enkel spelers die op het World Series-circuit hebben gespeeld, aan het finaletoernooi mogen meedoen.

”Er is nu een hele discussie gaande of spelers die niet aan de World Series hebben meegedaan, wel of niet aan de World Series of Darts Finals mogen meedoen. Eigenlijk is het gewoon een belachelijk toernooi, alleen ze hebben het nu eenmaal zo verzonnen.”

”Het is eigenlijk gewoon een slap aftreksel van wat we het hele jaar mogen aanschouwen. Maar het blijft wel een groot toernooi, omdat het toch op televisie komt”, aldus Van der Voort.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek