Vincent van der Voort gaf een eerlijk interview na zijn zege op Wayne Jones tijdens de European Darts Open. Hoewel ‘Fast Vinnie ruim wist te winnen (6-2), was hij totaal niet tevreden met zijn spel.

Van der Voort gooide een gemiddelde van 91 en een finishpercentage van 37 procent. Van der Voort wist zijn Engelse tegenstander echter tweemaal te breken met een 15-darter, waarmee hij het verschil maakte. De Noord-Hollander treft zaterdag Joe Cullen in de tweede ronde.

”Een eerste ronde is altijd lastig, zeker als je de laatste partij van de avond speelt. Ik ben gewoon blij dat ik door ben, want ik speelde echt verschrikkelijk slecht”, reageerde de voormalig UK Open-finalist na afloop.

”Echter was mijn tegenstander Jones zeker net zo slecht als mij. Ik ga veel beter spelen in mijn volgende wedstrijd. Eerst een goede nachtrust en daarna ben ik klaar voor mijn komende duel”, besloot Van der Voort.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek