Niet de ervaren rot Gary Anderson, maar wel de jonge Dimitri van den Bergh won afgelopen zondag de World Matchplay. En daar was RTL 7-analist Vincent van der Voort best van onder de indruk.

Van der Voort, die zelf de kwartfinales haalde op deze World Matchplay, was op RTL 7 analist bij de finale. “Bijzonder knap hoe Dimitri deze finale heeft gewonnen. Hij had de hele tijd alles volledig onder controle, petje af. Het was de debutant tegen de ervaren rot maar tijdens de wedstrijd leek Dimitri wel die ervaren rot te zijn. Anderson twijfelde constant en stond bijzonder wisselvallig te gooien.”

Ondanks deze eerste grote zege ziet van der Voort toch nog progressiemogelijkheden bij Van den Bergh. “Op het podium bewees hij al eerder dat hij uitstekend kan presteren maar zijn niveau op de vloertoernooien moet nog een stuk de hoogte in. Het is toch vaak daar dat je kwalificatie voor de grote toernooien weet af te dwingen. Nu plaatste hij zich nipt voor deze World Matchplay, maar voor hetzelfde geld was hij er niet bij. Als hij ook op de vloer beter gaat presteren zit de kans er dik in dat hij een vaste waarde aan de top gaat worden.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Bram Coenen