Door de aanhoudende coronacrisis lopen heel wat darters inkomsten mis. Zo ook Vincent van der Voort die nu waarschijnlijk langer dan gepland zal moeten doorgaan.

“Mijn plan was om nog vijf jaar te darten. Alles eruit halen, en dan zou het klaar zijn. Dat gaat nu waarschijnlijk niet lukken, ik zal langer door moeten. Ik loop nu heel veel inkomsten mis. Behalve het prijzengeld, bestaat ongeveer de helft van mijn inkomen uit demonstraties en televisiewerk voor RTL. Dat valt nu allemaal weg, en niemand weet voor hoe lang. Sommigen vrezen zelfs een jaar, daar mag je toch echt niet aan denken”, aldus de 44-jarige Nederlander tegen AD Sportwereld.

De coronacrisis heeft uiteraard ook zijn invloed op mogelijke sponsors. “Ik was met mijn manager bezig met een paar nieuwe sponsors, maar die zeggen nu ook: we wachten even af. Logisch. Er is wel onzekerheid, het houdt me echt bezig.”

Van der Voort baalt er dan ook enorm van dat hij nu al zijn spaargeld moet aanspreken. “Ik ben in mijn carrière verstandig met geld omgegaan, heb het een en ander gespaard. Maar dat potje wilde ik nu nog niet aanspreken, dat was bedoeld voor na mijn carrière. Wij darters hebben geen pensioenfonds. Tot tien jaar geleden verdiende je ook nog geen groot geld in de sport, je kon helemaal niets opzij zetten.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Bram Coenen