Vincent van der Voort was blij met zijn overwinning op Andy Boulton in de eerste ronde van de Dutch Darts Masters, maar de manier waarop kon de Noord-Hollander weinig bekoren.

”De uitslag is het enige positieve, de rest was niet goed. Misschien heb ik het onderschat om voor eigen publiek te spelen”, zei Van der Voort na zijn duel met Boulton tegen Dartsnieuws.

Met 90 gemiddeld en een finishpercentage van 35 procent speelde Van der Voort geen geweldige partij. Boulton miste echter nog veel meer dubbels (twintig procent op dubbels). Vanaf een 2-1 achterstand wist de Noord-Hollander vijf legs op rij naar zich toe te trekken.

”Ik merkte dat ik wat nerveus was en ook met het publiek bezig was. Nu hoor je heel goed wat er vanuit de zaal geroepen wordt, daar heb ik in Engeland minder last van. Zeker als het niet zo lekker gaat, dan is het hard werken om geconcentreerd te blijven.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Toch voelde Van der Voort zich ook gesterkt door de Nederlandse toeschouwers. ”Het publiek probeerde mij er doorheen te trekken. Ze wilden zo graag dat ik won en dan wil ik het ook graag voor hun doen.”

Die steun kan ‘Fast Vinnie’ zaterdagavond opnieuw gebruiken, dan wacht een onderonsje met Mensur Suljovic in de tweede ronde van de Dutch Darts Masters. ”Ik weet dat ik normaal ook van Suljovic kan winnen, maar het is natuurlijk wel een top-10 speler. Daar moet je beter tegen spelen dan ik in de eerste ronde heb gedaan.”

”Ik ben intelligent genoeg om te weten wat ik moet doen tegen hem. De mindset en voorbereiding gaat iets anders en het zal beter moeten. Voor Mensur wordt het ook moeilijk, hij moet zich meer concentreren. Als het zo gaat, moet ik van het publiek profiteren maar moet ik zelf ook gewoon goed spelen.”

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek