Vincent van der Voort beseft dat hij aan de bak moet in de eerste ronde van het WK Darts. De Noord-Hollander treft Keane Barry, een 17-jarige debutant in Alexandra Palace.

Het contrast met de 43-jarige Van der Voort is in dat opzicht groot. Voor The Dutch Destroyer wordt het zijn negentiende WK-deelname. Die ervaring wil hij gebruiken om het Ierse tienertalent van zich af te schudden.

”Het is een zware loting. Barry is een heel groot talent, maar heeft nog weinig ervaring. Voor hem wordt het de eerste keer op een groot podium. Misschien dat ik daarvan kan profiteren”, zo blikte Van der Voort vooruit in gesprek met RTL7darts.

In de tweede ronde lonkt een weerzien met Dave Chisnall, waarvan de darter uit Purmerend twee jaar geleden in de eerste ronde van het wereldkampioenschap wist te winnen. Van der Voort weet echter ook dat Chizzy inmiddels in een veel betere vorm steekt.

”Dat is iemand die de laatste maanden goed in vorm is. Dat is gewoon een hele zware tegenstander. Maar eerst de eerste ronde winnen”, zo wilde de voormalig UK Open-finalist niet te veel op de zaken vooruit lopen.

Van der Voort is ook geenszins van plan om overuren te maken in de aanloop naar het WK Darts. ”Ik ben niet zo van het zes tot acht uur trainen per dag. Je moet wel blijven trainen, gewoon wat ik altijd doe. Ik heb ook wat demonstraties in de komende weken en met Michael (van Gerwen, red.) zal ik nog een paar keer gaan trainen. Ik denk dat ik vooral uitgerust moet zijn, en ook in het hoofd moet het kloppen. Dat is het belangrijkste.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek