Michael van Gerwen liet vorige week nog maar eens zien dat hij dé te kloppen man is op het dartscircuit. Met een enorm machtsvertoon won ‘Mighty Mike’ ten koste van Michael Smith de Premier League Darts.

Collega-darter Vincent van der Voort denkt dat niemand voorlopig nog kan tippen aan het niveau van Van Gerwen. ”Op dit moment zie ik niemand die hem echt kan bedreigen”, vertelt ‘Fast Vinnie’ aan Telesport.

Viermaal wist de 29-jarige Brabander de Premier League al te winnen. De tweevoudig wereldkampioen deed in totaal zes keer mee aan de beste dartscompetitie ter wereld. Bij zijn overige twee deelnames moest Van Gerwen zich tevreden stellen met een tweede plaats. “Dat zijn cijfers die kan niemand laten zien”, concludeert Van der Voort.

Met name in de finale tegen Smith maakte ‘MvG’ veel indruk. Van Gerwen zat lange tijd rond zijn eigen wereldrecord (123 gemiddeld). Uiteindelijk werd Smith met 11-4 verslagen en wierp de nummer één van de wereld een moyenne van 112 punten per beurt.

“Het podium was gewoon van hem. Dan valt er voor de rest weinig te halen. Wat hij daar liet zien, was onwaarschijnlijk goed”, aldus Van der Voort bewonderend over zijn landgenoot.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek