Vincent van der Voort laat de laatste weken constante prestaties zien op de Pro Tour-toernooien. Na twee kwartfinales in maart, haalde hij de tweede ronde van een Euro Tour-toernooi en vervolgens tweemaal de bordfinale tijdens een vloertoernooi.

Dat zorgt ervoor dat Van der Voort stilaan weer mag denken aan deelname aan enkele televisietoernooien. Zo is de Noord-Hollander in de race om de kwalificatieplekken voor de World Matchplay. Afgelopen weekend dat ‘The Dutch Destroyer’ een goede run te kunnen maken toen Rob Cross in zijn gedeelte van de loting werd uitgeschakeld, maar de sterk spelende Portugees Jose de Sousa gooide roet in het eten, zo vertelt hij aan Telesport.

”Toen Cross verloor van De Sousa dacht ik dat het gunstig was voor mij. Hij speelde echt fantastisch, elke keer op de juiste momenten een finish uitgooien en kwam ik er net niet aan. Wel goed gespeeld die dag, goede gemiddeldes, alleen het resultaat viel iets tegen.

De constante prestaties van ‘Fast Vinnie’ staan in schril contrast met die van Raymond van Barneveld. De 51-jarige Hagenaar haalde juist één finale, maar tijdens zijn andere tien toernooien, verloor ‘Barney’ negenmaal in de eerste of tweede ronde. Of de kans reëel is dat de twee Nederlanders elkaar binnenkort gaan tegenkomen op de televisietoernooien?

”Op dit moment zijn de resultaten van Raymond niet goed. Één finale gespeeld, dat is onwijs knap, maar voor de rest valt het tegen. Het wordt hard werken voor hem [om de televisietoernooien te halen].”

En tijd om er even tussenuit te gaan, is er volgens de voormalig UK Open-finalist niet. ”Het schema zit zo vol. Hij zit niet in de positie om er even tussen uit te gaan. Gary Anderson doet dat op dit moment wel, maar die staat derde op de wereldranglijst. Die kan zeggen ik kom een paar toernooien niet en dan blijft hij nog steeds hoog in de ranking staan.”

”Als Raymond ervoor kiest om drie maanden niet te spelen, dan valt hij uit de WK-ranking. Dan wordt het nog moeilijker voor hem. Raymond moet alles af, hij heeft geen andere keus”, concludeert Van der Voort.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek