Het moet wel heel raar lopen wil Vincent van der Voort deelname aan de World Matchplay mislopen. Met nog één toernooi voor het kwalificatiemoment voor de boeg, heeft ‘Fast Vinnie’ een ruime marge op zijn concurrenten.

Aankomend weekend wordt tijdens de Czech Darts Open het deelnemersveld voor de World Matchplay beslist. De top-16 van de wereldranglijst en de beste zestien spelers op de geschoonde Pro Tour-ranking krijgen een uitnodiging. Van der Voort staat momenteel veertiende, mét een ruime voorsprong op zijn concurrenten.

De Noord-Hollander heeft zich weliswaar niet geplaatst voor het Euro Tour-toernooi in Tsjechië, maar dat hebben zijn grootste concurrenten ook niet. James Wilson (15), Kyle Anderson (16) en Ross Smith (17) ontbreken in Praag, evenals Ryan Searle (19) en Gabriel Clemens (20). Keegan Brown (18) zich nog in het deelnemersveld spelen, maar passeert dan niet direct Van der Voort. William O’Connor, Ron Meulenkamp en Steve West hebben een finaleplek nodig om de voormalig UK Open-finalist te achterhalen.

Meulenkamp zou eventueel ook nog aan een halve finale genoeg kunnen hebben, maar dan passeert hij Kyle Anderson. Of dat uiteindelijk genoeg is, hangt ook weer af van het resultaat van Brown en O’Connor.

Vier Nederlanders definitief zeker

Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert zijn verzekerd van deelname aan de World Matchplay. Voor Noppert wordt het zijn debuut in Blackpool. Ook Krzysztof Ratajski, Ricky Evans, Glen Durrant en Chris Dobey gaan hun eerste opwachting maken in de Winter Gardens.

De World Matchplay staat dit jaar van 20 tot en met 28 juli op het programma. Gary Anderson is de titelverdediger, nadat hij vorig seizoen na een thriller afrekende met Mensur Suljovic in de finale.

Virtueel deelnemersveld World Matchplay na Players Championship 18

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek