Vorige week trok de PDC-tour zich weer op gang met de PDC Summer Series. Alle spelers moesten binnen de bubbel in Milton Keynes blijven en dat vonden veel spelers een vreemde ervaring.

Eén van de Nederlanders die vorige week in actie kwam was Dirk van Duijvenbode. “Het voelde indirect bijna als een gevangenis. “Natuurlijk was ik blij dat we weer echt mochten darten maar de voorbereiding was surrealistisch en erg bijzonder. Je sliep alleen op je hotelkamer en mocht er niet uit totdat je testresultaten binnen waren. Voor mij duurde dat ongeveer 20 uur. Ik had m’n Playstation meegenomen en heb met Jeffrey de Zwaan wat WarZone gespeeld. Het duurde wel erg lang”, aldus Van Duijvenbode in gesprek met Sportnieuws.nl.

Op woensdag, enkele uren voor de start van het eerste toernooi kregen de darters de resultaten binnen van hun coronatest. “Een aantal wist het al rond 08.00 uur ’s ochtends, maar de meeste darters kregen pas net als ik rond 12.00 uur de uitslagen. Toen ik mijn hotelkamer uitstapte zag ik in de gang ook Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en andere Nederlandse darters hun kamer uitkomen. Zij hadden het ook allemaal tegelijkertijd gehoord.”

Zelf scores bijhouden

Tijdens het toernooi waren er ook speciale regels. “Er waren verschillende zones waar je juist wel of niet mocht komen. Ook moesten we als darters zelf de scores noteren bij wedstrijden van anderen omdat de officials niet allemaal mochten komen. Dat was wat minder, maar het hoort er nu eenmaal bij.”

Van Duijvenbode is zelf niet bang voor het virus. “Angst voor de ziekte an sich heb ik niet. Ik ben eerder bang dat ik het dalijk een keer krijg en dat ik dan niet mee mag doen aan de toernooien.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek