Dirk Van Duijvenbode speelde na afloop van vorig jaar zijn Tour Card kwijt. Op de PDC Q-School eindigde hij echter als eerste op de Q-School Order Of Merit en zo verdiende hij een nieuwe Tour Card voor twee jaar.

Het was dan ook een tevreden Van Duijvenbode die voor de microfoon van RTL7 verscheen. “Mijn doel is bereikt. Eerlijk gezegd heb ik er ook nooit aan getwijfeld dat ik mijn Tour Card terug zou winnen. Dat klinkt misschien arrogant, maar dat vertrouwen moet je wel hebben.”

‘Titan’ ziet ook nog ruimte voor progressie. “Vorig jaar stond ik op de Pro Tour in de top 32 qua gemiddeldes. Dat bewijst dat het potentieel er is, maar dan moet ik mijn dubbels beter gooien. Dat maakt het verschil tussen een 80ste plaats op de wereldranglijst of een plaats binnen de top 50.”

Van Duijvenbode heeft één groot doel voor 2020. “Ik wil me plaatsen voor het WK want daar draait uiteindelijk alles om in het darts. Voor zo’n WK is er zoveel meer aandacht dan voor andere toernooien, daar wil je gewoon bij zijn.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen