Jeffrey van Egdom wist zich na een heel constant jaar voor het eerst te plaatsen voor het BDO WK, hij kijkt er dan ook met veel vertrouwen naar uit.

“Ik denk dat het zoals voor iedere darter een droom is om op dat podium te mogen stappen. Dat gaat echt een waanzinnig moment worden”, aldus Van Egdom in gesprek met Dartsnieuws.com .

De 31-jarige Belg wist zich na een sterk jaar voor het eerst te plaatsen voor de Lakeside. “Ik heb dit jaar de hele BDO Tour kunnen afreizen met dank aan mijn sponsors Café de Wyck en Cosmo Darts Fit Flight, die mij al jaren steunen met materiaal. Ik deed overal op belangrijke toernooien wat ik moest doen en dat is punten pakken. Tot ik in de zomer jichtaanvallen kreeg ging alles volgens plan. Vanaf toen liep het toch iets moeizamer.”

Van Egdom treft in de eerste ronde meteen tweevoudig ex-wereldkampioen Scott Waites. “Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld, dus dat wordt afwachten. Natuurlijk is hij de grote favoriet, laat mij maar lekker de underdog zijn.”

In de legendarische Lakeside County Club zal het Van Egdom alvast niet aan steun ontbreken. “Er komen meer supporters mee dan ik had verwacht en belangrijk ook hierbij, de juiste mensen komen mee, diegene die mij door het jaar ook gesteund hebben tijdens toernooien en met trainingen etc….”

De BDO wordt vaak als een opstapje richting PDC gezien, maar daar is Van Egdom nog niet mee bezig. “Ik ben nu nog niet echt bezig met de toekomst en voel me voorlopig prima in het BDO-circuit. Eerst leren wandelen en dan leren lopen is mijn motto.”

De laatste jaren was de Belgische hoop steevast gevestigd op Geert De Vos, die is er echter voor het eerst sinds 2011 niet bij op de Lakeside. “Geert heeft zijn zinnen op een ander avontuur gezet wat ik volledig begrijp. Hij heeft samen met anderen België mee op de kaart gezet, wij zijn allemaal trots op hem. Maar extra druk voel ik daardoor niet, ik leg mezelf al druk genoeg op.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: , ,

Author: Bram Coenen