Michael van Gerwen maakt donderdagavond weer zijn rentree op het dartspodium. ‘Mighty Mike’ lag een week uit de roulatie doordat een slijmbeursontsteking in zijn enkel weer opspeelde. Hierdoor moest Van Gerwen zich terugtrekken van de German Darts Masters in Düsseldorf.

Na behandeling aan zijn blessure, is de 28-jarige Brabander weer wedstrijdfit. Van Gerwen reist dus ‘gewoon’ naar Hasselt af, om zijn titels van de afgelopen drie jaar op het European Championship te verdedigen.

Voor Van Gerwen staat er dit weekend ook een record op het spel. In het verleden wist alleen Phil Taylor het EK Darts vier keer op rij te winnen, een prestatie die ‘MvG’ dit weekend dus kan evenaren. Om dat te bewerkstelligen moet Van Gerwen allereerst langs landgenoot Jan Dekker in de eerste ronde.

”Ik heb goed gerust sinds afgelopen weekend en behandeling ondergaan aan mijn enkel. Ik voel mij veel beter nu”, stelt Van Gerwen zijn fans gerust op de website van de PDC. ”Ik heb weer kunnen trainen en ben gefocust op het European Championship.”

”Het is speciaal dat ik deze titel al drie keer op rij heb kunnen kunnen winnen en het zou geweldig zijn als ik er daar nog één aan toe kan voegen, iets wat alleen Phil Taylor heeft gedaan”, sprak de regerend wereldkampioen met historisch besef.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek