De triomf van Michael van Gerwen op de Players Championship Finals eind november betekende zijn vijftigste individuele major-titel bij de PDC.

Van Gerwen heeft zijn vizier gericht op het record van Phil Taylor, zo vertelt Mighty Mike aan de PDC. Taylor won in zijn carrière een duizelingwekkend aantal van 94 individuele majors. Dat record moet volgens de Nederlander te halen zijn.

”Je moet jezelf altijd doelen stellen en mijn doelwit is om Phil’s aantal televisietitels te verbeteren. Ik moet realistisch zijn en zeggen dat ik wellicht niet aan zijn zestien wereldtitels kom. Maar honderd TV-titels winnen moet zeker mogelijk zijn.”

”Het betekent veel voor mij om een record van Phil te verbeteren. Helaas versloeg hij mij in de enige WK-finale die wij tegen elkaar gespeeld hebben. Ik vind het jammer dat ik nooit de kans heb gekregen om dat recht te zetten. Maar het heeft geen zin om daarbij stil te zetten. Ik doe het nog steeds goed en hoef mij nergens zorgen om te maken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek