Michael van Gerwen krijgt dit weekend de mogelijkheid om zijn zesde Euro Tour-titel van het jaar te winnen. Dat zou betekenen dat ‘Mighty Mike’ de helft van het Europese circuit naar zijn hand heeft weten te zetten.

Maar om dat te bewerkstelligen moet Van Gerwen wel beter spelen tijdens de rest van het toernooi. De 28-jarige Brabander worstelde wederom met zijn vorm in zijn tweede rondewedstrijd tegen Zoran Lerchbacher. Van Gerwen kwam uit op een gemiddelde van ruim 91 en dat zal omhoog moeten als hij Stephen Bunting wil verslaan bij de laatste zestien.

”Die 119 finish was mooi”, refereerde Van Gerwen na afloop aan zijn laatste beurt. ‘MvG’  begon op de bulls-eye en raakte vervolgens single 19 en nogmaals bulls-eye om de wedstrijd te beslissen.

”Los van die 119 check-out, heb ik niet mijn beste spel gespeeld. Echter is er nog een lange weg te gaan, ik voel me goed en ga verbetering laten zien. Ik ben klaar om dit toernooi te winnen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek