Michael van Gerwen heeft zijn verloren WK-finale tegen Peter Wright (3-7 in sets) uitgebreid teruggekeken om te kijken waar hij het liet liggen. De drievoudig wereldkampioen kwam tot de conclusie dat er laksheid was ingeslopen.

“Ik heb de wedstrijd kapot geanalyseerd. Ik heb ervan geleerd dat het niet allemaal zomaar mijn kant opvalt. Daar heb ik me in vergist en fouten gemaakt. Dat mag niet gebeuren op een WK. Dan is dit het resultaat”, vertelt Van Gerwen in gesprek met NUSport.

De 30-jarige Brabander overtuigde tijdens het WK Darts enkel in zijn partij tegen Stephen Bunting bij de laatste zestien. Tegen Jelle Klaasen en Nathan Aspinall speelde Mighty Mike moeizaam en had hij het geluk dat zijn tegenstanders niet scherp op de dubbels waren.

“Ik werd tot aan de finale niet echt getest en hoefde niet mijn beste spel te laten zien. Er is daar wat laksheid bij mij ingeslopen. Dat kan ik alleen maar mezelf verwijten. Ik ben een grote jongen, dus die moet ik op mijn kin nemen.”

“Ik heb al eerder een WK-finale verloren, tegen Taylor in 2013. Dat soort dingen horen er helaas ook bij. Ik ben ook geen robot. Ik ga de draad nu weer oppakken en proberen constant een hoog niveau te realiseren. Ik heb daar alle vertrouwen in.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek