Michael van Gerwen had Rob Cross donderdagavond graag met een whitewash verslagen. De drievoudig wereldkampioen kwam 6-0 voor, miste matchdarts en zegevierde uiteindelijk met 7-2.

”Ik ben blij met de overwinning, maar ook een beetje boos op mezelf. Ik had beter kunnen spelen, maar dat gold ook voor Cross, wellicht kwam dat door de druk doordat hij tegen mij moest spelen”, zei Van Gerwen na afloop.

”Uiteindelijk kan ik niet klagen, want ik heb gewonnen. Echter vind ik dat je altijd kritisch naar jezelf moet kijken. Ik had niet zoveel dubbels moeten missen op het einde.”

Van Gerwen is de enige speler in de Premier League die nog geen puntverlies heeft geleden. De 29-jarige Brabander hoopt zijn ongeslagen status tot het einde van de competitie vol te houden.

”Het zou mooi zijn om alle wedstrijden te winnen dit jaar, omdat niemand dat ooit gepresteerd heeft in de Premier League. Maar dat is bijna onmogelijk denk ik. Mensen denken dat het mij makkelijk afgaat, maar het is lastig om elke week een topprestatie te leveren. Er is ook geen tijd om te rusten.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek