Michael van Gerwen heeft zich zaterdag opnieuw kritisch uitgelaten over Michael Smith. De nummer één van de wereld noemde Bullyboy eerder ‘mentaal zwak’, na hun ontmoeting tijdens de Champions League of Darts herhaalde Mighty Mike deze woorden.

De twee finalisten van het afgelopen wereldkampioenschap stonden zaterdag in de poulefase van het BBC-toernooi tegenover elkaar. Binnen no-time stond Smith al met 5-0 achter. Hoewel de Engelsman zich nog redelijk terug is te vechten, werd het duel met 10-6 gewonnen door Van Gerwen.

”Ik vind dat hij mentaal gezien nog steeds zwak is”, zei de regerend wereldkampioen na afloop tegen Live Darts. ”Smith zou het mij veel moeilijker maken als hij sterker aan de wedstrijd begint. Daar moet hij van leren.”

‘Hij heeft nog steeds een lange weg te gaan. Ik speel al tien jaar wedstrijden op televisie, Michael een jaar of vijf á zes. Dus ik heb meer wedstrijden gespeeld en heb meer ervaring. Begrijp me niet verkeerd hoor, hij is een fantastische speler en we kunnen goed met elkaar overweg

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek