Michael van Gerwen mocht vrijdag weer juichen op de PDC Summer Series. Na zijn dagzege van woensdag, was het vrijdagavond opnieuw raak.

De nummer één van de wereld versloeg José de Sousa in de Players Championship-finale tijdens de derde dag van de PDC Summer Series. Van Gerwen begon wat stroef aan de finale, waardoor zijn Portugese tegenstander wel op een 2-0 voorsprong kwam. De Sousa miste vervolgens één kans op tops voor 3-0. Een kapitale misser zo bleek achteraf, want met een 16-darter kwam de nummer één de wereld op het scorebord. Dat was het startsein voor hem op het gaspedaal eens flink in te drukken, want in no-time stond Van Gerwen even later met 6-2 voor.

De Sousa sputterde daarna nog even tegen door met een 14-darter 6-3 te maken, maar vervolgens wierp Van Gerwen twee 14-darters om een 8-3 eindstand op het scorebord te zetten.

”Ik heb een paar geweldige wedstrijden gespeeld en moest er hard voor werken. Dat is ook goed voor het zelfvertrouwen”, reageerde de 31-jarige Vlijmenaar na afloop tegenover PDC-commentator Dan Dawson.

De drievoudig wereldkampioen was vooral tevreden met één specifieke wedstrijd. ”Ik had een fenomenale wedstrijd tegen Chris Dobey (6-4 winst met 106 gemiddeld, red.). José is ook een briljante speler, die eerder in finales heeft gestaan. De finishes vanaf 130 en 146 bezorgden mij de winst.”

Met twee dagzeges in drie dagen heeft Van Gerwen met nog twee toernooien te gaan zijn doel bereikt. ”Vooraf had ik mezelf ten doel gesteld om twee toernooien te winnen. Ik voel me goed en denk dat er nog veel meer in de tank zit. Hopelijk kan ik nog wat schade uitrichten tijdens de komende twee dagen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek