Michael van Gerwen is op 24 juni één van de topattracties tijdens een uniek Drive-In Darts Gala in Hannover. Fans kunnen vanuit hun auto naar zijn verrichtingen kijken.

Vanwege de coronacrisis zijn bijeenkomsten verboden. Om de fans toch van een potje live darts te voorzien, is een uniek idee bedacht. Van Gerwen gaat samen met Raymond van Barneveld, Devon Petersen en Max Hopp op een podium op een parkeerplaats darten.

De Vlijmenaar bedankte eerder voor deelname aan online-toernooien, maar dit initiatief viel wel in de smaak bij Mighty Mike. ”Ik heb begrepen dat er plek is voor duizend auto’s. Dat zal wel een vreemd gezicht zijn vanaf het podium, maar ik vind het wel een leuk initiatief. Ze beschouwen dit als een experiment. Ze hebben zo ook al een muziekoptreden gedaan. Als het bevalt, gaan we het misschien wel vaker doen”, reageert Van Gerwen tegenover AD Sportwereld.

Het darten in een openbare ruimte betekent ook dat het podium niet overdekt is. De drievoudig wereldkampioen zegt echter ook te komen als het regent. ”Het zou niet fijn zijn als het regent. Maar ook als dat wel zo is, gaan we gewoon gooien. We hebben deze klus aangenomen en dan leveren we ook. Je kunt moeilijk die duizend auto’s naar huis sturen. In Dubai gooien we al een paar jaar een toernooi in de buitenlucht, maar daar was het dan altijd goed weer.”

Voor de fans met een vip-arrangement is er nog een bijzonder extraatje. Hun auto wordt gewassen door één van de aanwezige spelers. ”Dat is een leuk geintje om de mensen over te halen om die tickets te kopen. Ze staan dan helemaal vooraan en mogen ook met ons op de foto. Op afstand natuurlijk, want we houden ons wel aan de regels wat corona betreft.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek