Michael van Gerwen heeft in een interview met Sky Sports toegegeven dat hij niet in zijn allerbeste vorm steekt. Desondanks staat ‘Mighty Mike’ bovenaan in de Premier League Darts.

De 28-jarige Brabander was in Leeds met 7-4 te sterk voor Simon Whitlock. Van Gerwen nam de leiding over van Michael Smith, die een nederlaag leed tegen Rob Cross.

”Het was niet mijn beste prestatie. Ik speel redelijk, maar verkeer niet in de beste vorm van mijn leven. Het vuurtje moet weer aangewakkerd worden, daar werk ik hard voor.”

”Ik won mijn wedstrijd tegen Simon, maar miste veel kansen. Mijn scores waren op sommige momenten niet goed. Soms moet je karakter tonen en dat is exact wat ik heb gedaan.”

De tweevoudig wereldkampioen verloor verrast van Jeffrey de Zwaan op de UK Open. Een overwinning op Whitlock kon Van Gerwen dus nog niet tevreden stellen.

”Ik gooi nog steeds honderd gemiddeld. Veel spelers zouden daar blij mee zijn, maar ik niet. Ik wil weer terug naar 105 á 107 gemiddeld, ik kan veel beter. Ondanks mijn overwinning, is er nog veel werk te doen.”

Donderdag krijgt de nummer één van de wereld de kans om zich opnieuw te bewijzen. In Nottingham is Gerwyn Price de tegenstander tijdens de zevende speelronde van de Premier League Darts.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek