Michael van Gerwen kwam vrijdagmiddag goed weg met een 6-5 overwinning op Kyle Anderson in de eerste ronde van de NZ Darts Masters in Nieuw-Zeeland.

De nummer één van de wereld zag zijn Australische tegenstander Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld., waarna hij zelf de zege pakte via dubbel 10. Van Gerwen liet met zijn vorm zien nog lang niet de oude te zijn, ondanks dat Mighty Mike vorige week de Melbourne Darts Masters wist te winnen.

Van Gerwen gooide een gemiddelde van 92, terwijl hij een finishpercentage van 37.5 procent noteerde. ”Ik ben niet trots op wat ik heb laten zien en verontschuldig mij aan iedereen die gekeken heeft”, reageerde Van Gerwen na afloop.

”Ik heb mezelf in de steek gelaten. Mijn doel is altijd om het publiek en de mensen thuis te vermaken. Ik heb veel fouten gemaakt, maar ik heb een nieuwe kans zaterdag. Dan ga ik veel beter spelen dan ik nu heb gedaan”, zo verzekerde de huidige wereldkampioen.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek