Waar Michael van Gerwen de afgelopen jaren de titels aaneen wist te rijgen in het najaar, leverde dat dit jaar enkel de eindzege bij de World Grand Prix op.

Desalniettemin blijft Van Gerwen volgens WK-sponsor William Hill de grote favoriet voor de eindzege op het PDC World Darts Championship. Toch valt er nog relatief veel geld te verdienen met een eindzege van ‘Mighty Mike’. Elke ingezette euro op de Vlijmenaar levert 2,38 op bij een wereldtitel voor de nummer één van de wereld.

Gary Anderson is volgens het Engelse wedkantoor de grote uitdager van de Nederlander. Bij een derde wereldtitel voor de Schot krijg je viermaal je inzet terug. Peter Wright volgt op ruime afstand met een notering van 12.00. Pijnlijk voor regerend wereldkampioen Rob Cross is dat het wedkantoor Michael Smith (15.00) meer kans geeft op een wereldtitel dan Cross (21.00).

De Belg Dimitri van den Bergh wordt ook een goede kans toegedicht. De tweevoudig jeugdwereldkampioen behoort tot de top-10 favorieten met een notering van 51.00. Daarmee laat hij onder meer Raymond van Barneveld (67.00) en Jeffrey de Zwaan (81.00) achter zich.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek