Michael van Gerwen is na de Dutch Darts Masters nog altijd de enige speler met een circuitgemiddelde van boven de honderd op de Euro Tour. ‘Mighty Mike’ gooide gedurende vijf Euro Tour-toernooien gemiddeld 100.55 punten per beurt.

Peter Wright zit vlak onder de honderd met 99.02. De Engelsen Stephen Bunting, Rob Cross en Michael Smith vullen de plekken drie tot en met vijf in. Vincent van der Voort staat op de zesde positie, maar ‘Fast Vinnie’ speelde wel pas twee Euro Tour-evenementen. Yordi Meeuwisse is de nummer negen op deze lijst.

Van Gerwen heeft ook veruit de meeste 180-scores geworpen, namelijk 66. Wright (55) en Smith (51) volgen op ruime achterstand. Mensur Suljovic gooide tien maximale scores in Zwolle, waardoor hij met 42 maximale scores op een vijfde plaats staat.

Wat betreft honderd plus finishes staat ‘Mighty Mike’ ook bovenaan. De 29-jarige Brabander wierp tot dusver zeventien finishes van boven de honderd, waaronder een 170 check-out. Wright, James Wade en Simon Whitlock hebben ook al een 170 finish op hun naam staan. Zij wierpen respectievelijk vijftien, veertien en tien finishes van boven de honderd.

Chris Dobey is na zes Euro Tour-toernooien de beste finisher. ‘Hollywood’ gooide 25 van zijn 47 pijlen op de dubbels raak, een finishpercentage van 53,2 procent. Adrian Lewis is de nummer twee met 51,6 procent. Kim Huybrechts heeft de achtste positie in handen met 42,7 procent.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek