Michael van Gerwen heeft op zijn eigen Youtube-kanaal teruggeblikt op zijn prestaties in de eerste seizoenshelft. De 30-jarige Vlijmenaar was overwegend positief over zijn verrichtingen in het huidige dartjaar.

Van Gerwen was enkel ontevreden met het resultaat op de World Cup of Darts, waar hij samen met Jermaine Wattimena in de halve finale werd uitgeschakeld. ”Daar was ik voor een groot deel verantwoordelijk voor. Ik heb niet goed gespeeld”, vertelt de nummer één van de wereld over de uitschakeling van het Nederlandse team tegen Ierland.

”Er was tijdens dat toernooi geen enkele wedstrijd waarin ik goed had gespeeld. Het lukte mij niet om goed te focussen. Geen idee waarom. Misschien had ik gewoon een vakantie nodig.”

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Twee grootste toernooien gewonnen

Hoewel Van Gerwen ook de drie toernooien na de World Cup of Darts wist te winnen, kijkt de drievoudig wereldkampioen terug op een goede eerste seizoenshelft. Naast zijn derde WK-titel, won hij de Premier League Darts, Masters, vier Euro Tour-titels en twee Pro Tour-toernooien.

”Eerlijk gezegd vind ik dat de eerste seizoenshelft best aardig is gegaan”, concludeert Mighty Mike. ”Ik heb veel mooie toernooien gewonnen, inclusief het WK en de Premier League. Als je de twee grootste toernooien van het jaar wint, heb je geen reden tot klagen.”

Nieuwe doelen

Van Gerwen heeft in 2019 tot dusver negen titels gewonnen. Komende week krijgt hij de kans om een tiende hoofdprijs te pakken dit seizoen. De Nederlandse topdarter reist af naar Blackpool, waar hij zijn eerste World Matchplay-titel sinds 2016 hoopt te winnen.

”De World Matchplay en het WK zijn de twee toernooien die ik graag wil winnen. Ik voel mij erg comfortabel bij deze toernooien. Het lange format ligt me goed”, besluit Van Gerwen.

Tags:

Author: Pieter Verbeek