De Britse sportzender Sky Sports blikt met spelers terug op de grootste overwinning uit hun carrière. Ditmaal spraken zij met Michael van Gerwen, die tijdens het WK Darts van 2017 de wedstrijd van zijn leven speelde tegen Raymond van Barneveld.

Na eindzeges tijdens de Premier League, World Matchplay, World Grand Prix en de Grand Slam of Darts ging Van Gerwen het toernooi in als de nummer één van de plaatsingslijst in Alexandra Palace.

Met zeges op Kim Viljanen, Cristo Reyes, Darren Webster en Daryl Gurney plaatste de Vlijmenaar zich voor de halve eindstrijd, waarin een watertandende clash met Raymond van Barneveld stond te wachten.

”Ik voelde me ontzettend goed, want het was wellicht het beste toernooi in mijn leven”, vertelt de inmiddels drievoudig wereldkampioen. Het was belangrijk voor mij om goed te spelen tegen Raymond, anders had ik zelf verloren.”

De eerste vijf sets gingen met de klok mee. In de zesde set brak Van Gerwen de wedstrijd open door de set van Barney af te snoepen. Die tik kwam Van Barneveld niet meer te boven, want de zege ging vervolgens met 6-2 naar zijn jongere landgenoot.

De gemiddeldes van beide Nederlanders waren indrukwekkend. Van Gerwen besloot de partij met een gemiddelde van 114.05, terwijl Van Barneveld een moyenne van 109.34 punten per beurt liet noteren.

”Het was mooi om van Raymond te winnen. Natuurlijk had ik nog niks gewonnen met die zege, het gaf mij wel vertrouwen voor de rest van het toernooi. Daarna heb ik ook goed gespeeld.”

Met die laatste opmerking doelde Van Gerwen op de WK-finale tegen Gary Anderson. Die werd overtuigend met 7-3 gewonnen door de nummer één van de wereld, die een gemiddelde 107.79 wierp in de finale.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek