Het lek is boven bij Michael van Gerwen. Althans, dat is de overtuiging van de Vlijmenaar. Volgens hem wordt hij weer gevreesd door zijn rivalen.

Na zijn vijfde eindzege in de Premier League Darts in mei, wist Van Gerwen in een periode van drie maanden geen enkel toernooi te winnen. Bovendien gooide de nummer één van de wereld zestien duels op rij geen gemiddelde van boven de honderd.

Afgelopen weekend kwam er een einde aan beide series. De regerend wereldkampioen won met een gemiddelde van ruim honderd van Gary Anderson in de kwartfinale van de Melbourne Darts Masters. Vervolgens werd titelverdediger met liefst 8-0 verslagen in de halve eindstrijd. In de finale moest Daryl Gurney het hoofd buigen voor de Nederlander, die zodoende zijn eerste World Series-titel van het seizoen bemachtigde.

Deze eindzege zorgde voor de terugkeer van het zelfvertrouwen bij Van Gerwen. ”De afgelopen twee maanden heb ik het niet goed gedaan. Maar nu ben ik weer terug. Ze zijn nu weer allemaal bang voor mij omdat ik een toernooi heb gewonnen.”

”Ik ga de druk opvoeren en dan gaan we zien wat er gaat gebeuren. Mijn klasse is permanent, maak je daar maar geen zorgen over”, zo stelt Mighty Mike in gesprek met de PDC.

David Callow/PDC

Foto: David Callow/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek