Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe sponsor voor Michael Van Gerwen. De Nederlander gooit vanaf nu met pijlen van Winmau en beseft dat dit mogelijk een aanpassingsperiode zal vergen.

Van Gerwen reageerde eerst nog met een kwinkslag toen hem gevraagd werd of hij veel last gaat hebben van zijn nieuwe pijlen. “Natuurlijk”, grinnikte de drievoudige wereldkampioen in gesprek met RTL 7. “Mensen willen natuurlijk ook gewoon een onderwerp hebben om over te praten. Het is aan mij om het tegendeel te bewijzen.”

Toch is ‘Mighty Mike’ ook realistisch. “Ik ga zeker niet onder stoelen of banken steken dat de overstap naar een nieuw merk van pijlen altijd moeilijk is. Je stapt toch ergens uit je comfortzone en de bedoeling is natuurlijk om zo snel mogelijk vertrouwen te krijgen in mijn nieuwe pijlen.”

Van Gerwen heeft nog geen definitieve keuze gemaakt met welk setje pijlen hij gaat gooien. “Ik zit nu nog volop in de testfase waarin ik me voorbereid op het nieuwe seizoen. Jullie zullen het kunnen zien tijdens de Masters komend weekend.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Bram Coenen