Michael van Gerwen werd maandagavond door de PDC verkozen tot Speler van het Jaar. De drievoudig wereldkampioen wist deze prestigieuze prijs voor de vijfde keer op rij in de wacht te slepen tijdens het PDC Awards Dinner in Londen.

”Deze twee awards winnen is een fenomenale prestatie, zeker in combinatie met mijn wereldtitel van een paar weken geleden”, laat Van Gerwen weten op de website van de PDC.

Op televisie kende Van Gerwen weliswaar niet zijn beste seizoen, maar toch pakte ‘MvG’ de belangrijkste prijs van het jaar. De Vlijmenaar kroonde zich op Nieuwjaarsdag voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen. Daarnaast wist hij onder meer de Masters, Premier League Darts en de World Grand Prix te winnen.

Een derde wereldtitel zorgt er echter niet voor dat Van Gerwen verzadigd is geraakt. De nummer één van de wereld doet zelfs de belofte om komend seizoen nog meer te imponeren op het dartscircuit.

”De concurrentie wordt elke week beter en dus ik moet altijd op mijn best zijn, maar ik houd van darten en zal komend seizoen nog sterker voor de dag komen. De sport groeit en groeit. steeds meer mensen kijken naar het darts. Het voelt geweldig om de wereldtitel en deze awards in mijn bezit te hebben, terwijl de sport blijft groeien.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek