Michael van Gerwen gaat tijdens de Premier League Darts zijn best doen om geld te verdienen voor een goed doel. ‘Mighty Mike’ beloofde op Twitter om voor elke 180-score die hij tijdens de Premier League gooit, honderd pond over te maken naar een goed doel.

Deze belofte kan de 28-jarige Brabander zomaar eens veel geld gaan kosten. De afgelopen vijf jaren noteerde Van Gerwen steevast meer dan zestig maximale scores.

Vorig jaar wist de nummer één van de wereld 71 keer driemaal een triple 20 in één beurt te werpen. Een jaar eerder (2016) waren dit er zelfs 73. In de drie jaren daarvoor stokte de teller op respectievelijk 67, 62 en 70. Van Gerwen maakt woensdag bekend aan welk doel hij het bedrag gaat schenken.

De Premier League Darts 2018 start op donderdag 1 februari in Dublin. Tijdens de eerste speelronde neemt de tweevoudig wereldkampioen het op tegen regerend wereldkampioen Rob Cross. Tijdens de negende speelronde (29 maart) in Belfast wacht een ontmoeting met Raymond van Barneveld. Op donderdag 19 april brengt het rondreizende dartscircus voor het derde jaar op rij een bezoek aan Ahoy Rotterdam.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 88 euro en een minimale prijzenpot van 500 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek