Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan staan dinsdagavond voor de vierde keer tegenover elkaar tijdens een televisietoernooi op de World Grand Prix.

Van Gerwen won de eerste ontmoeting in 2015, de twee laatste duels in 2018 werden gewonnen door De Zwaan. De laatste zege van The Black Cobra op Mighty Mike bleek zijn grote doorbraak.

De Leidschendammer versloeg zijn landgenoot tijdens de World Matchplay en haalde vervolgens de halve finales. Sindsdien steeg De Zwaan gestaag door naar een plek in de top-32 van de wereldranglijst.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen is echter vastbesloten om een derde nederlaag tegen zijn zeven jaar jongere landgenoot te voorkomen, wanneer zij elkaar dinsdagavond treffen in Dublin.

”Ik heb in het verleden van hem verloren, maar dit is een andere situatie. Het is een lang format en we gaan zien of hij goed genoeg is om mij te verslaan. Jeffrey is een groot talent en ik zal goed moeten spelen om van hem te winnen.”

”Mijn voorbereiding moet dus kloppen. Ik weet dat ik hem ga verslaan als ik zelf goed speel. Maar dan moet ik wel mijn vorm terugvinden. Die vorm liet ik af en toe zien in mijn eerste partij tegen Jamie Hughes, maar ik weet dat ik beter kan.”

De Zwaan rekende gemakkelijk af met Steve Beaton in de eerste ronde en is blij met de kans om weer tegen de huidige wereldkampioen en nummer één van de wereld te spelen.

”Ik wil elke wedstrijd winnen en ik kijk er enorm naar uit. Als ik hem kan verslaan, kan ik misschien weer een halve finale halen. We gaan het zien”, zegt de voormalig World Matchplay-halvefinalist tegen de PDC.

”Diep van binnen wil ik graag de beste darter van Nederland worden. Dan moet je van Michael winnen, dat is alles waar ik aan denk.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek