Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn uitgenodigd voor deelname aan de World Series of Darts Finals, dat van 2 tot en met 4 november in Wenen wordt gespeeld. De PDC maakte eerder bekend dat dit evenement komend seizoen naar Amsterdam wordt verplaatst.

De World Series of Darts Finals is het eindtoernooi van het World Series-circuit 2018. De acht beste spelers van deze tour kregen een automatische uitnodiging en zijn direct geplaatst voor de tweede ronde. Dit geldt ook voor Van Gerwen en Van Barneveld, die elkaar mogelijk in de kwartfinale kunnen treffen.

Vervolgens wordt het deelnemersveld aangevuld met de vier hoogste spelers op de wereldranglijst die niet in de top-8 van de World Series-ranking staan. De schifting vindt na de World Grand Prix plaats, maar op dit moment zijn deze plekken in handen van Daryl Gurney, Dave Chisnall, James Wade en Ian White.

Nieuwe opzet

In de voorgaande jaren werden op willekeurige basis acht wildcards uitgedeeld. Dat is veranderd, deze plaatsen worden nu besteed aan spelers die zich hebben laten gelden tijdens de World Series 2018. Onder meer Dimitri van den Bergh, Kyle Anderson, Gerwyn Price, Corey Cadby en Jamie Lewis hebben op deze manier een invitatie ontvangen.

Wat wel ongewijzigd is gebleven, is dat Tour Card-houders via een kwalificatietoernooi een startplek kunnen bemachtigen. Tijdens het kwalificatietoernooi op 19 oktober zijn vier startbewijzen te verdienen.

World Series of Darts Finals 2018
Voorlopig deelnemersveld
Top-8 World Series Order of Merit (direct geplaatst voor tweede ronde)

1 Peter Wright
2 Rob Cross
3 Michael van Gerwen
4 Gary Anderson
5 Michael Smith
6 Raymond van Barneveld
7 Mensur Suljovic
8 Simon Whitlock

Top-4 geschoonde PDC Order of Merit (*Na World Grand Prix)
Daryl Gurney, Dave Chisnall, James Wade, Ian White

Internationale uitnodigingen
Dimitri Van den Bergh, Kyle Anderson, Gerwyn Price, Corey Cadby, Damon Heta, Raymond Smith, Jamie Lewis, Dawson Murschell

Vier winnaars uit kwalificatietoernooi
*Vrijdag 19 oktober in Barnsley

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek