Nederland kreeg overwerk te verduren in de tweede rondepartij tegen de Verenigde Staten op de World Cup of Darts. Door de verrassende zege van Larry Butler op Raymond van Barneveld (4-2), hadden Van Barneveld en Michael van Gerwen een dubbelwedstrijd nodig om de Amerikanen van zich af te slaan.

Van Gerwen zette Nederland op 1-0 na een 4-2 overwinning op Darin Young. Diens landgenoot was echter foutloos op zijn dubbels in de tweede single en bracht daarmee zijn land op 1-1.

In het koppelduel was het Nederlandse duo echter een klasse apart. In achtereenvolgens 15, 12, 13 en 14 pijlen werden de Amerikanen afgedroogd in de beslissende dubbel. Van Gerwen en Van Barneveld gooiden een gemiddelde van maar liefst 111.33.

”We waren niet op ons best in de singles, maar we lieten onze klasse zien in de koppelpartij”, vertelde Van Gerwen na afloop. ”We zijn de favorieten voor de eindzege en daar moeten we ons naar gedragen. Ik kan niet wachten om tegen Duitsland te spelen.”

”Ik ken Larry (Butler red.) voor een lange tijd en hij is een geweldige speler. Ik ben blij dat we uiteindelijk de zege pakten via de dubbelwedstrijd”, vulde Van Barneveld zijn landgenoot aan.

 

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek