Michael van Gerwen liet donderdagavond opnieuw zien dat het met zijn vertrouwen in zijn nieuwe pijlen wel goed zit. Daryl Gurney werd met 7-1 verslagen in de tweede speelronde van de Premier League Darts.

Vooral op de finishes toonde Van Gerwen zich ijzersterk. De nummer één van de wereld gooide zeven van zijn elf pijlen op de dubbels raak. Dat leidde uiteindelijk tot een gemiddelde van ruim boven de 105.

”Ik heb geen fouten gemaakt”, concludeerde Van Gerwen dan ook na afloop. ”Dat was ook nodig, want Daryl gooit normaliter erg constant. Toch weet ik tegelijkertijd dat ik nog beter kan dan dit.”

De Vlijmenaar loofde vervolgens het aanwezige publiek. ”Volgens mij waren ze fantastisch voor alle spelers. De spelers willen graag voor hen goed presteren. Gelukkig sta ik weer bovenaan de ranglijst en dat is waar ik thuishoor.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder het speelschema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek