Michael van Gerwen maakt dit weekend zijn terugkeer op de World Series-toernooien in ‘Down Under’. Vorig jaar ontbrak ‘Mighty Mike’ vanwege de geboorte van zijn eerste dochter.

De 29-jarige Brabander gaat in Auckland op zoek naar zijn eerste World Series-titel van het seizoen, nadat eerdere deelnames op teleurstellingen uitliepen. In Gelsenkirchen, Las Vegas en Shanghai werd Van Gerwen telkens in de kwartfinale uitgeschakeld.

In de eerste ronde van de Auckland Darts Masters speelt de nummer één van de wereld tegen Cody Harris. ‘The Codestar’ is de enige van acht Oceanische spelers die momenteel op het PDC-circuit actief is. De Nieuw-Zeelander won eerder dit jaar nog een toernooi op de Challenge Tour.

”Het is alweer twee jaar geleden dat ik hier ben geweest”, beseft Van Gerwen in gesprek met Newshub. ”De vorige keer heb ik het hier niet goed gedaan. Hopelijk kan ik nu wel een goed resultaat neerzetten.”

”Ik ken Cody al een aantal jaren, hij is een goede darter en één van de beste darters uit Nieuw-Zeeland. Hij heeft nog geen grote naam in de sport, maar je moet altijd zorgen dat je hem een stap voorblijft. Ik moet ervoor zorgen dat de druk bij hem ligt, dan gaat hij fouten maken.”

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek