Michael van Gerwen was bijzonder kritisch tijdens de persconferentie in aanloop naar de Premier League Darts speelronde in Ahoy Rotterdam. ‘Mighty Mike’ sprak eerder zijn ontevredenheid uit over zijn ontmoeting met Raymond van Barneveld aanstaande donderdag.

Daarna moest het format van de Premier League Darts het ontgelden. Van Gerwen is het er niet mee eens dat de competitie met een play-offs wordt afgesloten.

“Als ik aan het einde bovenaan sta, heb ik verdiend gewonnen. Wat is er nu mijn voordeel van dat ik als eerste eindig? PSV is toch ook terecht kampioen? Daar zeggen ze ook niet, we gaan met Ajax, AZ en Feyenoord nog een onderlinge competitie spelen.”

Tot slot was de nummer één van de wereld kritisch over het deelnemersveld van dit jaar. Van Gerwen gaf tijdens de persconferentie aan dat de line-up van de Premier League in het verleden sterker is geweest.

“Met alle respect voor spelers als Mensur Suljovic en Gerwyn Price, maar je ziet dat ze toch moeiten hebben om het wekelijks te laten zien. Met Adrian Lewis en James Wade bijvoorbeeld was het deelnemersveld voorgaande jaren een stuk sterker.”

De 28-jarige Brabander sloot af met een positieve noot. De tweevoudig wereldkampioen was zeer tevreden met het aantal verkochte kaartjes in Ahoy Rotterdam. Van Gerwen heeft zin om weer voor Nederlands publiek te spelen.

“Het Nederlandse publiek gaat nog wel ‘een slagje harder’ dan in Engeland. Tien jaar geleden had niemand verwacht dat we dit zouden kunnen bereiken. En nu zijn er twee avonden binnen no-time uitverkocht. Dat zegt veel over de interesse in en de animo voor darts momenteel. Dit is grandioos voor iedereen.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts.

Premier League Darts 2018
Elfde speelronde – 18 april
Rotterdam Ahoy

Michael Smith v Gary Anderson
Rob Cross v Daryl Gurney
Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Peter Wright v Michael van Gerwen
Rob Cross v Gary Anderson

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek