Michael van Gerwen heeft zich voorgenomen om deze zomer nog wat titels toe te voegen aan zijn uitpuilende palmares. De tweevoudig wereldkampioen won afgelopen zondag zijn veertiende titel van het seizoen.

De 29-jarige Brabander is dus op koers om zijn eigen record uit 2016 verbreken. Destijds zegevierde Van Gerwen op liefst 25 PDC-toernooien, een verbetering van het oude record van Phil Taylor (24).

”Ik mag niet klagen met wat ik heb laten zien in Gibraltar”, zegt ‘Mighty Mike in gesprek met de PDC. ”Ik heb een goede vakantie verdiend”, concludeerde Van Gerwen, die dit seizoen pas één wedstrijd verloor op het Euro Tour-circuit.

”Op het Europese circuit voel ik mij goed, daar speel ik graag. Mijn vertrouwen is hoog en mijn tegenstanders moeten goed spelen om van mij te winnen. Het grote doel van deze zomer is de World Matchplay, maar eerst focus ik mij op de toernooien in Kopenhagen en Hamburg.”

Op de Gibraltar Darts Trophy gooide de nummer één van de wereld een indrukwekkend toernooigemiddelde van 104.37. Gedurende het toernooi werden achtereenvolgens Vincent van der Voort, Andy Boulton, Jonny Clayton, Steve West en Adrian Lewis verslagen. In de finale was Van Gerwen niet te stoppen. De Vlijmenaar wierp een gemiddelde van ruim 108 en triomfeerde met 8-3 tegen ‘Jackpot’.

”Het winnen van zulke wedstrijden geeft mij nog meer vertrouwen, daar ben ik erg blij mee. Ik denk dat ik fenomenaal gespeeld heb in de finale en heb een vakantie verdiend. Ik wil relaxen en mijn batterijen opladen voor de aankomende toernooien.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek