Michael van Gerwen zorgde zondagochtend voor een opmerkelijk tafereel in de oefenruimte voorafgaand aan de finaledag op de Auckland Darts Masters.

Jaco van Bodegom, de manager van Raymond van Barneveld, meldde op Twitter dat Van Gerwen een negendarter had gegooid in de oefenruimte, met een compleet nieuw setje pijlen.

De 29-jarige Brabander stond samen met Peter Wright in te gooien voorafgaand aan hun halve finalepartij in Auckland. De nummer één van de wereld toonde zijn nieuwe dartpijlen aan Wright, die nog in zijn dartscase zaten.

‘Snakebite’ vroeg aan de Nederlander of de nieuwe pijlen bevielen. Van Gerwen pakte de pijlen uit zijn doosje en gooit twee maximale scores en een 141 finish achter elkaar. ‘Mighty Mike’ legde zijn pijlen terug in zijn dartscase en zei dat ze ‘best wel’ bevielen.

Volgens Van Bodegom viel ‘iedereen op de grond van verbazing’ na het kunststukje van de tweevoudig wereldkampioen.

Van Gerwen zou later op de zondagochtend ook nog de Auckland Darts Masters winnen. Wright werd in de halve finale met 10-3 verslagen. Tegen de Schot wierp Van Gerwen zelfs ook nog een 170 finish. In de finale was ‘MvG’ met 11-4 te sterk voor Van Barneveld.

Klik hier voor meer informatie over de Auckland Darts Masters, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek