Michael van Gerwen is weer terug aan kop in de Premier League Darts. De 29-jarige Brabander bezorgde Gerwyn Price donderdagavond zijn eerste nederlaag van de competitie.

Na een slechte start van beide spelers, waarbij Van Gerwen en Price een gemiddelde van onder de tachtig hadden na vier legs, nam ‘Mighty Mike’ het heft in handen. De nummer één van de wereld kwam op 5-2 dankzij een knappe 132 finish op de bullseye en maakte het af met een 13- en 14-darter.

”Het belangrijkste was winnen. Daar ben ik blij mee, ondanks dat ik geen geweldige wedstrijd speelde”, liet Van Gerwen na afloop weten aan de PDC.

”Gerwyn en ik slaagden er allebei niet in om ons beste spel te laten zien. Dat is jammer, maar ik werd beter naarmate de partij vorderde en won uiteindelijk redelijk eenvoudig.”

Door de vierde overwinning van de Vlijmenaar in de competitie heeft hij de eerste plaats in de tussenstand weer terug. ”Daar wil ik graag blijven en daar moet ik hard voor werken. Ik wil graag zoals in al mijn eerdere seizoenen de competitie als nummer één besluiten.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek