Michael van Gerwen stond zaterdag eindelijk weer eens met eremetaal in zijn handen na het winnen van de Melbourne Darts Masters. De 30-jarige Vlijmenaar greep dit moment aan om zijn criticasters de mond te snoeren.

Na zijn vijfde Premier League-titel kende Van Gerwen een flinke vormdip. Zo gooide de nummer één van de wereld zestien duels op rij zonder een gemiddelde van boven de honderd. In deze periode greep Mighty Mike zeven keer naast een titel. In Melbourne was het dan wel raak, na een 8-3 zege op Daryl Gurney in de finale.

”Het is fijn dat ik weer een titel gewonnen heb. Mensen begonnen wat praatjes te krijgen omdat ze waren gewend dat ik alles won. Maar vorm is tijdelijk en klasse is permanent. Niemand moet aan mijn talent twijfelen”, sneerde Van Gerwen in zijn interview na de finale.

De nummer één van de wereld benadrukte daarna nogmaals dat hij de beste is en blijft. ”Dat ik van Gary Anderson, Peter Wright en Daryl Gurney heb gewonnen laat zien dat ik nog steeds de te kloppen man ben.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek