Michael van Gerwen was best tevreden na zijn moeizame overwinning op Krzysztof Ratajski, die flink tegenstand bood in de tweede ronde van de German Darts Grand Prix.

Van Gerwen brak Ratajski in de derde leg via dubbel 14 en behield deze break de gehele wedstrijd vast. Dankzij twee 13-darters kwam de nummer één van de wereld op 4-2 en 5-3, waarna Van Gerwen de wedstrijd besloot met een 114 finish in de tiende leg.

”Ik heb weinig te klagen. We weten wat Krzysztof kan, vorig jaar heeft hij een paar toernooien gewonnen en ik moest mijn beste spel laten zien tegen hem. Op sommige punten had ik beter kunnen spelen, maar ik ben best tevreden met hoe ik heb gespeeld”, zei Van Gerwen na afloop in zijn podiuminterview.

Toen de Vlijmenaar werd gevraagd naar zijn seizoensstart, antwoordde ‘Mighty Mike’ dat hij met een goed gevoel terugkijkt op de eerste drie maanden van het nieuwe dartsjaar. ”Ik heb een aantal toernooien gewonnen en sta weer bovenaan in de Premier League Darts. Dat is erg belangrijk voor mij”, besloot Van Gerwen.

De drievoudig wereldkampioen speelt maandagmiddag in de derde ronde tegen Stephen Bunting. Bij winst wacht maandagavond een ontmoeting met Ted Evetts of Ricky Evans bij de laatste acht. De kwartfinales, halve finales en finale van de German Darts Grand Prix staan maandagavond op het programma.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek