Voor Michael van Gerwen liep de kwartfinale van de World Matchplay uit op een verschrikkelijke avond. De nummer één van de wereld kreeg een ouderwets pak slaag (16-6) van Phil Taylor en moest het toernooi dus vroegtijdig verlaten.

De regerend wereldkampioen miste veel pijlen op de dubbels, terwijl ‘The Power’ bijna elke kans benutte die hij kreeg. Na afloop stond een hevig teleurgestelde Van Gerwen RTL 7 te woord over zijn partij tegen de 16-voudig wereldkampioen.

”Ik had alles tegen me. Bij vlagen was het redelijk, maar je moet Phil geen ruimte geven. Uiteindelijk gooi ik 101 gemiddeld, maar het slaat gewoon helemaal nergens op wat ik sta te doen. Het interesseert mij geen reet of ik 16-6 of 16-10 verlies, dit mag gewoon niet gebeuren.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

De 28-jarige Brabander wilde de schuld ook niet bij het publiek leggen. Van Gerwen werd vrijwel de gehele wedstrijd uitgefloten wanneer hij zijn pijlen naar het bord moest gooien.

”Het hoort erbij, andersom gebeurt het ook weleens dus daar mag ik niet over klagen. Mijn concentratie was niet honderd procent en dat mag je alleen jezelf kwalijk nemen.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek