Michael van Gerwen kon voor de tweede keer op rij opgelucht ademhalen op het WK Darts. Nadat de regerend wereldkampioen eerder ontsnapte tegen Gerwyn Price, moest Van Gerwen ditmaal tot het gaatje tegen Raymond van Barneveld. ‘MvG’ won de Nederlandse ontmoeting uiteindelijk met 5-4 in sets.

”Alle verdiensten voor Raymond. Hij gaf niet op, dus je moet je blijven concentreren”, vertelde een opgeluchte Van Gerwen voor de camera’s van RTL 7. “Het was hard werken. We begonnen allebei niet goed aan de wedstrijd. Ik denk dat er veel druk opstond voor ons beide, ik voelde dat wel.”

De nummer één van de wereld profiteerde in de eerste drie sets optimaal van Van Barneveld, die veel pijlen op de dubbels miste. De 50-jarige Hagenaar wist zich echter knap terug te vechten van een 3-1 achterstand, iets wat ‘Mighty Mike’ verbaasde.

“Ik zie Raymond terugkomen, meestal laat hij het hoofd hangen, maar nu helemaal niet. Dan komt er een moeizame overwinning uit, maar ook die telt. Ik ben heel blij dat ik hem weer heb kunnen pakken. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek