Michael van Gerwen liet afgelopen weekend zien dat toch vooral hij de dienst uitmaakt op het dartscircuit. De 29-jarige Brabander gooide zich probleemloos naar de eindzege op de Auckland Darts Masters.

De nummer één van de wereld kreeg kritiek na zijn vroege nederlagen op de World Series-toernooien en de World Matchplay in juli. In Auckland legde Van Gerwen zijn criticasters het zwijgen op met uitstekend spel. Vooral in zijn partij tegen Gary Anderson maakte de Nederlander veel indruk.

”Ik hoef niets te bewijzen, iedereen weet hoe goed ik ben”, stelt Van Gerwen op de website van de PDC. ”Negentig of 95 procent van mijn wedstrijden win ik sowieso. Als ik mij focus op mijn eigen wedstrijd, dan kan ik fenomenale dingen laten zien. Het is moeilijk om zoiets constant te laten zien, dus ik moet mijn hoofd erbij houden.”

”Afgelopen weekend heb ik niet slecht gespeeld, maar het kan zeker beter. Ik heb niet alles laten zien en daar ben ik een beetje teleurgesteld over. Maar uiteindelijk telt alleen de overwinning. Ik had dit toernooi nog nooit gewonnen, dus ik ben trots dat ik een nieuwe beker in mijn handen mag houden.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek