Michael van Gerwen heeft zijn ambities voor aankomend weekend niet onder stoelen of banken gestoken. ‘Mighty Mike’ gaat proberen voor het eerst in zijn carrière de Champions League of Darts te winnen.

De Champions League is het enige televisietoernooi dat nog ontbreekt op de erelijst van Van Gerwen. De afgelopen twee edities werden gewonnen door Phil Taylor en Mensur Suljovic.

”Ik slaap er geen seconde minder om als ik niet win. Maar het zou leuk zijn om mijn collectie compleet te maken, ik heb een mooi plekje over voor deze bokaal”, vertelt de nummer één van de wereld op zijn eigen website.

”Twee jaar geleden was ik de verliezend finalist en vorig jaar draaide op een ramp uit. Ik ben volledig gemotiveerd om dit jaar wel te eindzege te pakken. In deze periode van het jaar moeten spelers op hun best zijn. Ik ga de komende maanden zoveel mogelijk toernooien winnen.”

De Champions League of Darts staat op 22 en 23 september op het programma. Van Gerwen zit in de groep met Gary Anderson, Daryl Gurney en Dave Chisnall.

De andere poule bestaat uit Peter Wright, Rob Cross, Mensur Suljovic en Simon Whitlock. De twee beste spelers per groep plaatsen zich voor de knock-outfase.

Speel mee met het Champions League of Darts Spel met minimaal 200 euro aan prijzen!

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek