Michael van Gerwen en Gary Anderson strijden zondagmiddag tegen elkaar voor een plek in de finale van de Grand Slam of Darts.

Dit jaar stonden Van Gerwen en Anderson al negen keer tegenover elkaar. ‘Mighty Mike’ won er zeven, tegenover twee zeges voor ‘The Flying Scotsman. Laatstgenoemde won tijdens de Champions League of Darts echter wel het laatste onderlinge duel op TV tussen de nummers één en vier van de wereld.

”Voor veel mensen wordt dit dé wedstrijd van het toernooi. Gary en ik zijn de twee beste spelers ter wereld en we gaan een geweldig gevecht tegemoet”, blikt ‘Mighty Mike’ vooruit op de krachtmeting met zijn Schotse tegenstander.

”De winnaar van deze partij heeft een grote kans om het toernooi te winnen, dat weten wij allebei en we moeten ons eerst enkel focussen op deze partij. Ik kan de eerste speler worden die de Grand Slam vier keer op rij wint, maar daar ga ik mij pas later mee bezighouden.”

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Zondag 18 november
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Halve finale
14:15 Gerwyn Price v Mensur Suljovic
15:45 Michael van Gerwen v Gary Anderson
Best of 31 legs

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek