Met twee zeges uit twee duels kan Michael van Gerwen met een gerust gevoel toewerken naar zijn laatste groepsduel op de Champions League of Darts.

De Vlijmenaar opende het toernooi met een 10-8 overwinning op James Wade. Daarna was Van Gerwen met 10-6 te sterk voor Michael Smith. Hierdoor is Mighty Mike al zeker van een plek in de halve eindstrijd. Zondagmiddag wacht de al uitgeschakelde Gary Anderson en dan kan de nummer één van de wereld zich verzekeren van de eerste plek in de groepsfase.

”Ik ben enorm tevreden. Het is altijd fijn om je eerste twee groepswedstrijden te winnen. Dat is goed voor het vertrouwen”, zei de Vlijmenaar na zijn zege op Smith tegen de PDC.

”Mijn vorm is goed op dit moment. Ik wil het hier graag goed doen, want ik heb dit toernooi nog nooit gewonnen. Nu ben ik door naar de halve finales, maar ik wil gewoon mijn derde groepswedstrijd tegen Gary winnen. Ik vind het altijd leuk om tegen hem te spelen en wil mijn vorm vasthouden richting de halve eindstrijd.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Tags:

Author: Pieter Verbeek