Nederland scheerde zondagmiddag langs de rand van uitschakeling op de World Cup of Darts. Door een nederlaag van Michael van Gerwen moest er een koppelpartij aan te pas komen tegen Canada.

Van Gerwen ging verrassend onderuit tegen Dawson Murschell. Vooral het gemis van scherpte op de dubbels was schrikbarend. De nummer één van de wereld miste liefst twintig pijlen op de dubbels. Murschell wist daardoor de partij te winnen met 4-2.

Jermaine Wattimena redde zijn landgenoot echter door Jim Long met 4-2 te verslaan. Hierdoor kreeg Nederland de kans om via een koppelpartij uitschakeling te voorkomen. Het Nederlandse duo deed dat met succes en won de dubbelwedstrijd met 4-1.

Dat resultaat was volgens Van Gerwen het belangrijkste, zo zei hij na afloop tegen Sky Sports. Desondanks was de 30-jarige Vlijmenaar wel behoorlijk kritisch op zijn eigen prestatie in de singles.

”Natuurlijk miste ik te veel pijlen op de dubbels. Mijn wedstrijdinstelling was verkeerd. Ik dacht dat ik het wel even ging doen, maar bij zo’n gedachte ga je fouten maken, dat blijkt maar weer.”

”Gelukkig was Jermaine in staat om het op te pakken. Uiteindelijk zijn we door en dat is het belangrijkste. Het maakt niet uit hoe je wint. Nu moeten we ons voorbereiden op Ierland later vanavond, maar we weten dat wij een sterk team zijn. De fouten zijn al gemaakt en dat gaan we niet nog eens doen”, beloofde Van Gerwen.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. Klik hier voor de link naar het scorecenter om alle tussenstanden live te volgen.

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek