Michael van Gerwen heeft ternauwernood de finale gehaald van het European Championship. De 28-jarige Brabander moest tot het uiterste gaan tegen Kyle Anderson en won na het spelen van een beslissende leg met 11-10.

De Australiër schoot uit de startblokken met een 11-darter en een 13-darter voor een 2-0 voorsprong. Van Gerwen liet zich echter niet uit het veld slaan en nam het initiatief snel over met een 13-darter en een 121 finish voor 4-3.

Met een 13-darter en dubbel 4 stootte ‘Mighty Mike’ door naar 6-3, waarna Anderson voor de pauze nog terugkwam tot 6-4. Na de onderbreking zorgde Anderson voor het moment van het toernooi door een schitterende negendarter te gooien voor de aansluiting met Van Gerwen.

De regerend wereldkampioen doorbrak het momentum van ‘The Original’ via dubbel 4 voor 7-5, gevolgd door een 92 finish om op 8-5 te komen. Van Gerwen miste echter drie pijlen om de wedstrijd min of meer in het slot te gooien, waarna Anderson 8-6 maakte met een 64 finish.

Anderson vocht zich vervolgens terug door 44 en 40 uit te gooien, om daarna verrassend te voorsprong te pakken via dubbel 16. De Aussie verzuimde echter door te pakken en miste twee pijlen op dubbel 12, Van Gerwen maakte daarna 9-9 via dubbel 6.

Van Gerwen kwam op één leg van de zege door 121 te finishen, waarna Anderson een beslissende leg afdwong via dubbel 18. In de legdecider was het Anderson die als eerst de kans kreeg om de wedstrijd te winnen, maar hij miste twee matchdarts. Van Gerwen sloeg vervolgens keihard toe met een 76 finish voor de wedstrijd.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek